fbpx

040 592 1312

Ajanvaraus myös netissä.

julia@junona.fi

Myös ilta- ja viikonloppuaikoja

Raskauden aikana gynekologille; milloin kannattaa tulla käymään gynekologilla?

Miksi hakeutua gynekologille raskauden aikana?

Raskauden aikana gynekologi voi olla tulevien vanhempien tärkein tuki. Raskauden seurantaan kuuluu normaalit äitiysneuvolakäynnit, joihin voi hakeutua sekä kunnalliselle että yksityiselle puolelle. Tyypillisesti käynnit järjestetään raskausviikosta 10 alkaen. Sikiön seulontatutkimuksia on tavallisesti kaksi, viikoilla 11-13 sekä viikoilla 18-21.

Moni äiti haluaa äitiysneuvolan lisäksi täydentää raskaudenaikaista seurantaa yhdessä gynekologin kanssa etenkin raskauden alkuvaiheessa. Monet vanhemmat hakeutuvat vastaanotolleni…

1) Varmistuakseen raskaudesta sekä lapsen terveydentilasta.Varhaisultrassa raskaus voidaan todeta jo viidennellä raskausviikolla. Alkuraskauden aikana raskauden varmistuminen on monelle vanhemmalle huojentava tieto. Tämän lisäksi vanhemmat pääsevät kuulemaan, milloin arvioitu syntymä tapahtuu sekä ajankohtaista tietoa lapsen terveydentilasta. Vastaanotollani voit myös nähdä 3D-kuvan lapsestasi heijastettuna isolle valkokankaalle. Kokemus on ihana!

2) Häiritsevien raskausoireiden takia. Raskaus voi olla välillä odottavalle äidille haastava, mutta oireiden ei kannata antaa ottaa ohjaa raskausajasta. Vastaanotolle kannattaa hakeutua mm. silloin, kun emättimestä tulee poikkeavaa vuotoa, sinulla on kipuja, supistuksia, jatkuvaa paineen tunnetta emättimessä ja alavatsassa, korkea verenpaine, päänsärkyjä, näköhäiriöitä, kutinaa tai ihottumaa.

3) NIPT-tutkimukseen sikiön kromosomien seulontatutkimukseen. Tutkimuksessa äidin verinäytteestä seulotaan sikiöiden yleisimpiä trisomioita, kuten Downin ja Edwardsin oireyhtymiä. Haluttaessa laajalla testillä selvitetään myös harvinaisemmat kromosomipoikkeavuudet ja mikrodeleetio-oireyhtymät, jotka voivat jäädä huomaamatta seulontaultraäänitutkimuksissa. Testiä suositellaan erityisesti yli 35-vuotiaille. NIPT-testin voi tehdä 9. raskausviikon jälkeen.

Vastaanotollani vanhempia odottaa kiireetön palvelu, jossa jokainen kysymys sekä huoli on arvokas. Raskauden seurannan vastaanottokäynnit muokataan aina yksilöllisesti vanhempien toiveiden mukaan.

Varaa tästä aika raskauden ajan vastaanottokäyntiin

Junonan gynekologi Julia Korhonen

puh. 0405921312 julia@junona.fi
Uittopäälliköntie 6, 80170 Joensuu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.